Pittig romige spaghetti ovenschotel

Pittig romige spaghetti ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Deze pittig romige spaghetti ovenschotel is heerlijk door de combinatie van paprika, sjalot en knoflook. De kaas maakt het helemaal af. Bak in 10 minuten af in de oven voor een knapperige korst.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 el Basilicum
  • 100 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittig romige spaghetti ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Kook de spaghetti in water met wat zout bijna al dente.
  2. Neem een koekenpan, doe er een heel klein beetje olijfolie in, fruit de sjalot, de knoflook en de paprikablokjes tot ze glazig zijn. Doe de tomaten erbij, de chilipeper en ¼ t zout. Roer tot het kookt, reduceer dan het vuur totdat de saus wat is ingedikt.
  3. Doe er nu de room en de basilicum bij en blijf 2 minuten roeren tot het een mooi, romig, mengsel is.
  4. Neem een ovenschaal, doe de pasta erin en doe daarbovenop de saus. Leg de kaas er verspreid op zodat de romige kaas kan gaan lopen.
  5. Bak het geheel in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  6. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Ovenschotel