Burritos

Burritos

Smulweb imageSmulweb

Zin in Tex-Mex? Probeer deze heerlijke burritos eens! Gehakt, maïs, paprika en tomatenpuree met de juiste kruidigheid voor een pittige bite. Bestrijk de tortilla's met crème fraîche en kaas, rol deze op en bak ze kort in de oven.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Burritos op tafel.

  1. Hak de tomaten fijn en doe ze terug in het sap. Laat de maïs uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan en rul het gehakt. Voeg de ui en paprika toe. Laat ongeveer 5 minuten meebakken.
  3. Voeg zout, peper, cayennepeper en komijn toe. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg vervolgens de tomaten (met sap) en de maïs toe. Laat een paar minuten meebakken.
  4. Voeg de suiker toe en eventueel nog wat kruiden naar smaak.
  5. Bestrijk de tortilla's met crème fraiche en geraspte kaas. Verdeel de gehaktmassa over een helft van de tortilla en rol de tortilla op (eventueel vastzetten met een satéprikker).
  6. Leg de tortilla's naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bestrooi met de rest van de kaas.
  8. Bak de tortilla's in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius ongeveer 4-5 minuten totdat de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Ei Wraps