Zalm met gewokte oesterzwam, prei en tomaat

Zalm met gewokte oesterzwam, prei en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Zalm met gewokte oesterzwam, prei en tomaat. De zalm wordt in de oven bereid en op smaak gebracht met olijfolie, zout en peper. De gewokte oesterzwammen geven het gerecht een smaakvolle twist met toegevoegde sjalotjes, knoflook, preiringen, tomaatpartjes en oestersaus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalm met gewokte oesterzwam, prei en tomaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de zalmfilets op een stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats de zalmfilets in de voorverwarmde oven en bak ze in 15 min. gaar.
  2. Borstel intussen de oesterzwammen schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
  3. Verhit 2 el zonnebloemolie in de wok. Fruit de sjalotjes en de knoflook aan en roerbak de oesterzwammen in 5 min. gaar.
  4. Voeg de preiringen en de tomaatpartjes toe en roerbak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en een beetje bruine suiker. Voeg een paar drupjes oestersaus toe.
  5. Serveer de zalmfilets met de gewokte oesterzwammen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei