Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfstsalade met paddenstoelen en sherryazijn op tafel.
- Verwijder het vuil van de paddenstoelen en wrijf ze schoon met een vochtige doek of een borstel. Gebruik je ook gedroogde soorten, laat die dan 15 minuten weken in water. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes paprika totdat ze zacht zijn en de schil enigszins kleurt. Houd apart.
- Verhit in een grote koekenpan de resterende olie en laat de knoflook goud kleuren. Bak eerst de champignons, die hebben langer nodig. Doe er dan de overige paddenstoelen bij met de helft van de oregano en bak nog zo'n 5 minuten.
- Blus af met de sherryazijn en draai het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Schik op vier borden wat sla, leg er de paprikareepjes op en schep er de paddenstoelen over. Garneer met oregano en de bladpeterselie. NB: Sherryazijn kun je ook zelf maken. Scheut witte wijnazijn met enkele druppels medium sherry.