Zaatar kruidenstengel met knoflook en yoghurt

Zaatar kruidenstengel met knoflook en yoghurt

Smulweb imageSmulweb

Goudkleurig gebakken stengels met zachte binnenkant, gedraaid met rijkelijke kruidenmix van zataar en zout. Serveer met frisse, zelfgemaakte knoflooksaus, gemaakt van komkommer, knoflook en yoghurt gemengd met crème fraîche en mayonaise. Een feestelijk hapje voor elke gelegenheid!

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zaatar kruidenstengel met knoflook en yoghurt op tafel.

  1. Smeer het bladerdeeg dun in met eidooier.
  2. Strooi hier de kruiden en iets grof zout overheen. Druk dit lichtjes aan.
  3. Snij nu mooie rechte banen van 1 cm breed.
  4. Draai de stengel op, zodat er een spiraal ontstaat.
  5. Bak de stengel gedurende ongeveer 18 minuten op 180°C tot ze gaar zijn.
  6. Snij de komkommer in stukken.
  7. Maak de teen knoflook schoon.
  8. Blender de komkommer met de knoflook en yoghurt fijn.
  9. Meng dit door de crème fraiche en mayonaise en breng de saus op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Desserts