- 1 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomatensalade met ras el hanout dressing op tafel.
- Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie fijn.
- Giet de azijn in een rvs bekken.
- Voeg de olie langzaam, druppelsgewijs toe, terwijl je voortdurend roert met de garde.
- Voeg de yoghurt, sjalot, peterselie en ras el hanout toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Pliceer de tomaten en cherry tomaatjes: zet onderin een kruisje en leg ze tien seconden in kokend water. Vervolgens gelijk in een kom met water en ijsblokjes leggen, zodat ze schrikken. Trek dan het velletje er voorzichtig af.
- Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Snij de grote tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in dunne reepjes. Snij de gedroogde tomaten in kleine blokjes.
- Vlak voor het serveren alle tomaten met elkaar mengen en aanmaken met de dressing. Eventueel nog iets zout toevoegen.