Madras curry met paksoi gamba en kippendijen

Madras curry met paksoi gamba en kippendijen

Smulweb imageSmulweb

Deze Madras curry zit boordevol smaakvolle ingrediënten, zoals paksoi, gamba’s en kippendijen. Laat het geheel een paar minuten sudderen in kokosmelk en voeg dan de noodles toe voor een complete maaltijd. Perfect voor een goed gevulde avondmaaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Woknoodles
  • 2 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Madras curry met paksoi gamba en kippendijen op tafel.

  1. Maak de kippendijen schoon en snijd in kleine stukken.
  2. Maak de gamba's schoon en snijd ze in de lengte doormidden.
  3. Snijd de paksoi in reepjes van 1 centimeter en houd het witte gedeelte apart van het groene.
  4. Schil de wortel en snijd deze in hele fijne (luciferdikte) reepjes.
  5. Bak de kip aan in zonnebloemolie.
  6. Voeg de curry toe.
  7. Blus dit af met de kokosmelk.
  8. Voeg de wortel toe en stoof het gaar in ongeveer 5 minuten.
  9. Voeg dan de gamba's en het wit van de paksoi toe en laat kort meestoven.
  10. Meng het aardappelzetmeel met wat water en voeg dit beetje bij beetje toe aan de saus, totdat het een mooie dikte heeft.
  11. Kook de noodles gaar in ruim kokend water met zout in ongeveer 2 minuten.
  12. Voeg als laatste het groen van de paksoi toe aan de saus en laat dit een minuut meestoven.
  13. Breng de saus op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry