Creme brulee met ceylon kaneel

Creme brulee met ceylon kaneel

Smulweb imageSmulweb

Deze crème brûlée is een hemels toetje met een vleugje Ceylon kaneel. Heerlijk gekarameliseerd met rietsuiker die je afbrandt met een gasbrander.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Creme brulee met ceylon kaneel op tafel.

  1. Laat het kaneelstokje trekken in de melk en room gedurende 10 minuten.
  2. Haal vervolgens het stokje eruit.
  3. Voeg nu de suiker toe en voeg ook de eieren en eidooiers toe wanneer de massa niet te warm meer is (onder de 50°C).
  4. Giet de massa in lage bakjes en dek deze af met `krimp` folie.
  5. Gaar de crème brûlée in de stoomoven op 90°C gedurende 20-25 minuten of zet de bakjes in een bain marie bad in een oven van 110°C gedurende 30 minuten totdat de crème gaar is.
  6. Verwijder het folie gelijk wanneer deze gaar is.
  7. Laat de crème brûlée afkoelen.
  8. Bestrooi vlak voor het serveren met rietsuiker en brand af met de gasbrander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden