Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kiptajine met uien en rozijnen op tafel.
- Spoel de rozijnen en laat ze enige tijd wellen in water.
- Pel de uien en snijd ze in plakjes.
- Meng in een tajine of in een kook/braadpan de olijf- en de zonnenbloemolie met elkaar. Verhit de olie en laat daarin de stukken kip bruinbakken.
- Voeg de uien, de 2 fijngehakte knoflooktenen, het gemberpoeder, de kurkuma, de draadjes saffraan, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en laat enige tijd stoven.
- Voeg 50 cl. water toe, zet het deksel op de tajine of op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de inhoud van de tajine/pan. Verbrokkel de bouillonblokjes erboven en roer alles door elkaar. Laat nog 15 minuten zachtjes koken.
- Controleer de smaak en de dikte van de saus. Indien te dun, laat dan een beetje inkoken
- indien te dik voeg er dan een beetje warm water aan toe.
- Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op een mooie schaal. Serveer met Marokkaans/Turks brood of anders couscous of bulghur.