Kiptajine met uien en rozijnen

Kiptajine met uien en rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Kiptajine met uien en rozijnen in een tajine of kook/braadpan en serveer met Marokkaans/Turks brood of couscous. De kip krijgt smaak dankzij gemberpoeder, draadjes saffraan en kaneelpoeder terwijl de rozijnen en bouillonblokjes karakter toevoegen. Een heerlijk gerecht dat zeker in de smaak zal vallen op een donkere, koude avond!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kiptajine met uien en rozijnen op tafel.

  1. Spoel de rozijnen en laat ze enige tijd wellen in water.
  2. Pel de uien en snijd ze in plakjes.
  3. Meng in een tajine of in een kook/braadpan de olijf- en de zonnenbloemolie met elkaar. Verhit de olie en laat daarin de stukken kip bruinbakken.
  4. Voeg de uien, de 2 fijngehakte knoflooktenen, het gemberpoeder, de kurkuma, de draadjes saffraan, het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en laat enige tijd stoven.
  5. Voeg 50 cl. water toe, zet het deksel op de tajine of op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
  6. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de inhoud van de tajine/pan. Verbrokkel de bouillonblokjes erboven en roer alles door elkaar. Laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  7. Controleer de smaak en de dikte van de saus. Indien te dun, laat dan een beetje inkoken
  8. indien te dik voeg er dan een beetje warm water aan toe.
  9. Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op een mooie schaal. Serveer met Marokkaans/Turks brood of anders couscous of bulghur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Ui