Romige witlofschotel met zalm en sinaasappel

Romige witlofschotel met zalm en sinaasappel

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke romige witlofschotel met zalm en sinaasappel. De witlof wordt met crème fraîche, tomaten en kruiden, vervolgens belegd met zalmfilet en sinaasappels. Bestrooid met kaas en gebakken in de oven. Geserveerd met aardappelpuree met olijfolie. Een verrassende combinatie van smaken!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Romige witlofschotel met zalm en sinaasappel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan.
  3. Bak de witlof in 8 minuten beetgaar.
  4. Schep er crème fraîche, tomaten en zout en peper naar smaak door.
  5. Schep de witlof in de ovenschaal.
  6. Leg de zalmfilet tussen de witlof en bestrooi deze met zout en peper.
  7. Schil sinaasappels dik en snijd ze in dikke plakken.
  8. Leg de sinaasappels op de zalmfilet.
  9. Strooi kaas eroverheen.
  10. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.
  11. Serveer met aardappelpuree met olijfolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Fruit Sinaasappel