Provencaalse tomaten uit de oven

Provencaalse tomaten uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Haal de zomer in huis met deze Provençaalse tomaten uit de oven. Half gedroogd, gevuld met vers broodkruim, bosuitjes, kruiden, en Gruyère kaas. Laat je verleiden door de smaak van de Provence en geniet thuis van deze zuidelijke klassieker!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Provencaalse tomaten uit de oven op tafel.

  1. Warm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).
  2. Snij de tomaten doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Zet de halve tomaten in een kleine ovenschaal.
  3. Meng in een schaaltje de broodkruimels, bosuitjes, basilicum, peterselie, tijm en een theelepel zeezout.
  4. Besprenkel de tomaten voorzichtig met zout en zwarte peper. Vul de holtes met het mengsel.
  5. Bak de tomaten 15 minuten in de oven in de schaal. Doe dan de Gruyere erop, besprenkel met olijfolie en bak nog enkele minuten totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer warm of koud en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente