Marokkaanse dadelkoekjes

Marokkaanse dadelkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Marokkaanse dadelkoekjes om toe te voegen aan je bak-repertoire. Gemaakt van dadels, noten, bloem en heerlijk geurende oranjebloesemwater. Besprenkeld met poedersuiker vormen ze een compleet snack en desser gerecht.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Walnoten gepeld, ongezouten
  • 400 g Dadel
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Marokkaanse dadelkoekjes op tafel.

  1. Noten en dadels fijnhakken met een hakmes en tot een samenhangend geheel kneden.
  2. Deeg maken: Meng gezeefde bloem, oranjebloesemwater, suiker en zout. Voeg de gesmolten boter in porties toe. Kneed tot een soepel zacht en vettig deeg.
  3. Verwarm de oven voor op 150C.
  4. Maak van het dadel-noten mengsel bolletjes ter grootte van een knikker.
  5. Vorm van het deeg bolletjes en duw ieder bolletje uit tot een lapje. Vouw het deeglapje om de "dadelknikker" tot een rond bolletje.
  6. Haal het bolletje door de poedersuiker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Duw alle bolletjes een beetje plat en bak ze in 20-30 minuten tot ze stevig aanvoelen, maar nog wel wit zijn.
  8. Laat ze afkoelen en bestrooi met (extra) poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes