- 150 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 400 g Dadel
- 200 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Marokkaanse dadelkoekjes op tafel.
- Noten en dadels fijnhakken met een hakmes en tot een samenhangend geheel kneden.
- Deeg maken: Meng gezeefde bloem, oranjebloesemwater, suiker en zout. Voeg de gesmolten boter in porties toe. Kneed tot een soepel zacht en vettig deeg.
- Verwarm de oven voor op 150C.
- Maak van het dadel-noten mengsel bolletjes ter grootte van een knikker.
- Vorm van het deeg bolletjes en duw ieder bolletje uit tot een lapje. Vouw het deeglapje om de "dadelknikker" tot een rond bolletje.
- Haal het bolletje door de poedersuiker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Duw alle bolletjes een beetje plat en bak ze in 20-30 minuten tot ze stevig aanvoelen, maar nog wel wit zijn.
- Laat ze afkoelen en bestrooi met (extra) poedersuiker.