Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Oma’s draadjesvlees op tafel.
- Verwarm de bouillon in een pannetje op laag vuur. Verhit de boter in een ruime braadpan, kruid het vlees met zout en peper en bak het vlees aan beide kanten aan in de pan als de boter bruin begint te worden.
- Snijd de ui en tomaten in stukken en voeg deze toe aan de pan. Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg ook deze toe aan de pan. Breng op smaak met de kruiden en specerijen en schenk de warme bouillon erbij. Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat. Voeg als het nodig is wat extra bouillon toe.
- Laat het vlees op laag vuur ongeveer 2-3 uur sudderen, roer regelmatig door en voeg indien nodig vocht toe (wijn, bouillon of water). Als het vlees gaar is, roer je de ontbijtkoek in stukjes door het vlees om de saus te binden.
- Serveer oma’s draadjesvlees met je favoriete bijgerechten.