Oer- hollands runder- stoofvlees met spekjes

Oer- hollands runder- stoofvlees met spekjes

Smulweb imageSmulweb

Oer-Hollands runderstoofvlees met spekjes en Hertog Jan Dubbel als geheim ingrediënt, ontbijtkoek voor de binding. Stoven maar in de slowcooker of braadpan op laag vuur voor het lekkerste smaakresultaat.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oer- hollands runder- stoofvlees met spekjes op tafel.

  1. Gebruik voor dit recept een goede, ruime, liefst gietijzeren of emaille braadpan met dikke bodem of een BK slowcooker. Smeer de sucadelappen aan beide zijden in met peper en zout.
  2. Zet de pan op hoog vuur en doe ruim boter in de pan. Wanneer de boter bruin begint te worden en de schuimbelletjes verdwijnen, laat je voorzichtig het vlees in de pan glijden. Bak aan beide zijden goed aan.
  3. Bak in een koekenpan de spekblokjes mooi bruin. Als de spekjes bijna klaar zijn, voeg de 2 gesnipperde uien toe en laat even mee fruiten. Giet overtollig vet af.
  4. Zet het vuur laag en voeg het spek-uien mengsel toe aan de braadpan met het vlees. Voeg water toe totdat alles net niet onder water staat en vul verder de pan met het flesje Hertog Jan Dubbel op kamertemperatuur.
  5. Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes en voeg toe aan de pan samen met de 2 laurierblaadjes, 1 teen geperste knoflook en een klein scheutje azijn. Roer alles goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het gerecht zo'n 2 tot 3 uur stoven op laag vuur.
  6. Blijf roeren en voeg indien nodig extra water (of Hertog Jan Dubbel) toe naar smaak en inzicht. Voeg de zilveruitjes toe zodra het vlees uit elkaar begint te vallen. Serveer het Oud-Hollands draadjesvlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Bier