Gefrituurde inktvis - calamares

Gefrituurde inktvis - calamares

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke calamares! Trek de kop met ingewanden uit de calamares en snijd deze in de lengte open en maak het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon. Bestrooi de velletjes met zout en spoel ze daarna af. Frituur de calamares en rol de velletjes op tot een hartig hapje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gefrituurde inktvis - calamares op tafel.

  1. Trek de kop met ingewanden uit de calamares. Snijd de zak in de lengte open en maak het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon.
  2. Bestrooi de velletjes met zout en laat ze een half uur rusten. Spoel ze daarna af en dep ze droog.
  3. Verhit de olie met de knoflookteentjes en verwijder de knoflook vóór het frituren. Meng het meel eventueel met een beetje pikante paprikapoeder.
  4. Haal de calamares door het meel en frituur ze. Rollen de velletjes zich op tot een hartig hapje bij de borrel.
eet smakelijk