Kip uit de romertopf  kleipot

Kip uit de romertopf kleipot

Smulweb imageSmulweb

De kip met kerrie, tomaten en paprikapoeder wordt langzaam gegaard in een romertopf kleipot, samen met heerlijke Mexicaanse groenten en ananasstukjes. Serveer met rijst en geniet van de smaaksensatie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip uit de romertopf kleipot op tafel.

  1. Zet de romertopf in het water en laat deze 10 minuten weken.
  2. Bestrooi kippenbouten met kerrie en wikkel ze in spek.
  3. Maak een sausje van wijn, 1 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
  4. Leg de kippenbouten in de romertopf en giet het sausje eroverheen.
  5. Zet de romertopf in een koude oven en laat de kip in circa 40 minuten gaar worden op 180°C. De tijd is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid kip.
  6. Voeg vervolgens Mexicaanse groenten en ananasstukjes toe aan de romertopf en zet deze weer terug in de oven voor 10 à 15 minuten.
  7. Serveer met rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte