Hutspot jacket potato

Hutspot jacket potato

Smulweb imageSmulweb

Een gevulde aardappel die je doet denken aan de oer-Hollandse stamppot: hutspot. Deze Jacket Potato bestaat uit een kruimige aardappel met daarbij gebakken worteltjes, spekblokjes en ui met nasikruiden en crème fraîche. Daarbij gebakken speklapjes in chilisaus, honing en sojasaus; heerlijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hutspot jacket potato op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht). Doe de aardappels in een ovenschaal. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met zout uit de molen. Bak ze in het midden van de oven gedurende 20 minuten op 220 graden Celsius. Bak ze daarna nog 45-60 minuten op 180 graden Celsius. Laat ze in de oven staan tot nader gebruik.
  2. Snijd de geschilde wortels in plakjes en vervolgens in reepjes. Kook ze 10 minuten.
  3. Roerbak de spekreepjes in een wok tot ze knapperig zijn. Giet zoveel mogelijk van het bakvet af. Voeg de gesnipperde uien en fijngesneden rode peper (zonder zaadjes) toe en fruit enkele minuten mee. Voeg de wortelreepjes en de nasikruiden toe.
  4. Haal de aardappels uit de oven en kerf met een scherp mesje een kruis in de aardappels. Roer met een vork voorzichtig het kruim los in de aardappels en schep zoveel mogelijk kruim uit de aardappels in de wok. Zorg ervoor dat de aardappels in vorm blijven. Voeg enkele eetlepels crème fraîche toe aan het hutspotmengsel en roerbak met extra peper en zout naar smaak tot het een egaal en goed verhit mengsel is.
  5. Marineer de speklapjes in 4 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel vloeibare honing en 1 eetlepel sojasaus (verhoudingen en hoeveelheid aanpassen naar smaak). Bak de speklapjes op hoog vuur knapperig en glanzend in ca. 15 minuten.
  6. Serveer de hutspotvulling en speklapjes met de aardappels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot