Griekse roerbak met aardappel en feta

Griekse roerbak met aardappel en feta

Smulweb imageSmulweb

Griekse roerbak met aardappel en feta. Een heerlijk vegetarisch gerecht op basis van aardappels, paprika, courgette, prei en ui. De feta kan naar wens tijdens het koken worden toegevoegd of juist niet. Bij regelmatig roeren goed op smaak up met de feta en zwarte peper.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Griekse roerbak met aardappel en feta op tafel.

  1. Schil en snijd de aardappelen in schijfjes of halve schijfjes.
  2. Snijd de paprika in blokjes van 1x1 cm, de courgette in plakjes en dan nog eens in vieren, de prei eerst in de lengte doormidden en dan in plakjes, de ui fijn en de knoflook in grove stukken.
  3. De feta kunt u snijden in kleine blokjes van 0,5x0,5cm, maar kan ook tijdens het koken.
  4. Indien met kip: snijd de kip in blokjes van 1x1cm. Bak de kip in wat olijfolie gaar en bewaar dit vervolgens in een kommetje tot je het weer nodig hebt.
  5. Begin in een ruime hapjespan of wok de aardappeltjes in wat olijfolie te bakken (deze duren wat langer dan de groente). Voeg na ongeveer 10 minuten de rest van de groente toe, indien nodig ook nog wat olijfolie, en roer regelmatig om.
  6. Wanneer alles na ongeveer weer 10-15 minuten gaar is kunt u desgewenst een beetje zwarte peper toevoegen.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de feta toe. Door de warmte van het gerecht smelt het een beetje en wordt het goed opgenomen. Omdat de feta al zo krachtig van smaak is, is het bijna niet nodig om te kruiden.
  8. In deze fase kunt u de reeds gebakken kipstukjes toevoegen indien van toepassing. Roer weer alles een aantal keren goed om, zodat de kip helemaal is opgenomen in het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Gevogelte