Stoofvlees op zn vlaams (de vlaamsche pot)

Stoofvlees op zn vlaams (de vlaamsche pot)

Smulweb imageSmulweb

Stoofvlees met een uniek Vlaams karakter. Bruin gestoofde uien, kruidig stoofvlees van rund, een kruidentuiltje en ahornsiroop, dit alles in combinatie met het perfecte abdijbier. Onweerstaanbaar lekker en hartverwarmend.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1000 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofvlees op zn vlaams (de vlaamsche pot) op tafel.

  1. Smelt de boter in een grote pan. Snijd de uien half grof en stoof aan tot ze bruin kleuren.
  2. Verwijder de uien uit de pan en bak in dezelfde pan het stoofvlees snel bruin. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de uien toe, samen met het kruidentuiltje en de bruine suiker. Smeer de boterhammen met mosterd en voeg toe. Roer goed om.
  4. Giet hierbij het bier en laat 3 uur sudderen op een zeer laag vuurtje. Roer af en toe om. Het stoofvlees is klaar als het in de mond smelt.
  5. Verkies je een dikke saus, voeg dan aardappelzetmeel of een extra sneetje brood toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier