Overheerlijke zelfgemaakte appeltaart

Overheerlijke zelfgemaakte appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Overheerlijke zelfgemaakte appeltaart. Een krokante bodem, gevuld met verse appels, kaneel en rozijnen. Het raster van deeg geeft de taart een mooi uiterlijk. Geserveerd met (zelfgeklopte) slagroom. Eet smakelijk!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke zelfgemaakte appeltaart op tafel.

  1. Laat de rozijnen wellen in een schaaltje met lauw water.
  2. Vermeng in een beslagkom de plantaardige margarine met de witte basterdsuiker zo goed mogelijk met een mixer. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel toe, de vanillesuiker, citroensap of rasp, het snufje zout en het ei toe. Kneed dit vervolgens met je handen tot deeg. Laat het deeg daarna in vershoudfolie rusten in de koelkast.
  3. Schil de appels, ontdoe ze van het klokkenhuis en snijd deze in fijne blokjes. Giet de rozijnen af en meng deze samen met de appelblokjes, kaneel en bruine basterdsuiker.
  4. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de taartvorm in met margarine. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de taartvorm met ongeveer 3/4 van het deeg. Stort dan de appelvulling in de taartvorm. Verspreid de vulling gelijkmatig over de taart.
  5. Vorm nu met sliertjes overgebleven deeg het raster op de taart. Klop een eitje en bestrijk het raster hiermee. Eventueel kun je over het raster nog licht bestrooien met suiker.
  6. Bak de taart gaar in 60 tot 75 minuten. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen voor je hem in punten snijdt.
  7. Eventueel serveren met (zelfgeklopte) slagroom en restjes binnen enkele dagen opeten. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart