Massaman garnalencurry

Massaman garnalencurry

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke massaman garnalencurry is een smaakvol gerecht met een zoet en pittig tintje. De garnalen en aardappelblokjes in een heerlijke kruidige curry met een vleugje limoen, geserveerd met rijst of noedels. Dat wordt genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Massaman garnalencurry op tafel.

  1. Schep de currypasta met de helft van de kokosmelk in een diepe koekenpan. Verwarm zachtjes totdat de geur van de curry vrijkomt.
  2. Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
  3. Schep de aardappelblokjes, kaneel en kardemom door de curry en stoof 15 minuten op laag vuur tot de aardappeltjes beetgaar zijn.
  4. Voeg de garnalen, suiker, vissaus en het sap van 1 limoen toe. Stoof nog 4 minuten tot de garnalen net gaar (roze) zijn.
  5. Snijd intussen het pepertje (zonder de zaadjes!) in ringen en scheur de basilicum grof.
  6. Strooi beide over de curry en serveer direct, met de tweede limoen in partjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Sauzen Fruit