- 1 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardbeien met mascarpone op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg plakjes bladerdeeg van 10 x 10 cm op bakpapier en prik hier en daar in. Bak ze gedurende 10 minuten in het midden van de oven. Draai ze voorzichtig om en bak ze aan de andere zijde nog 5 minuten. Laat afkoelen op een taartrek.
- Maak 750 gram aardbeien schoon en snijd ze door de helft (de grote in vieren). Doe ze in een schaal en besprenkel met 2 eetlepels suiker, sap van 1 sinaasappel en een eetlepel citroensap. Laat dit een kwartier intrekken.
- Doe 250 gram mascarpone in een schaal en zet er een zeef op. Giet de aardbeien in de zeef en laat het sap in de mascarpone lopen. Klop goed door.
- Maak de tompoucen door een plakje bladerdeeg te bekleden met een beetje mascarpone en daarop de aardbeien te schikken. Garneer met geschaafde amandelen en eventueel wat poedersuiker. Zet de tompoucen pas vlak voor het serveren in elkaar.