Apple crumble

Apple crumble

Smulweb imageSmulweb

Gouden bruine kruimels gevuld met kaneel-appels en een zijdezachte custardvulling. De Apple crumble is perfect voor een gezellige avond bij het vuur.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Apple crumble op tafel.

  1. Doe de suiker met het custardpoeder en een klein scheutje van de melk in een kom en roer het geheel glad. Breng de rest van de melk aan de kook en meng met de custard in de kom. Doe het gehele mengsel terug in de pan. Breng het geheel op half vermogen al roerende tegen het kookpunt en haal dan van het vuur.
  2. Schil de appels, snijd in kwarten en snijd het klokhuis eruit. Snijd de rest in blokjes. Maak in een schaal de appelblokjes aan met 50 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het sap van 1 citroen.
  3. Meng 100 gram zachte boter en 100 gram suiker in een kom. Draai de 200 gram bloem met de pulsknop tot losse stukjes strooibaar kruimeldeeg. Voeg indien nodig een paar druppels water toe voor grove kruimels.
  4. Doe een schepje van de custardpudding op de bodem van de kopjes. Doe de appelblokjes op de custardbodem in de kopjes en strooi het gekruimelde deeg erover. Bak ze 18 minuten in een oven van 175°C.
  5. Bestrooi met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart