Stoofvlees met bier

Stoofvlees met bier

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk stoofvlees met bier. Runderlappen bestreken met mosterd, gebakken met de ui, winterpeen en spekjes. Bier en bouillon toevoegen, peperkoek verkruimelen en uren sudderen. Gegarandeerd dat je likkebaardend wacht tot het klaar is!

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Ontbijtkoek
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofvlees met bier op tafel.

  1. Snij de runderlappen in blokjes en bestrijk ze met de mosterd. Zet even apart. Snij de ui, champignons en winterpeen.
  2. Fruit de uien en champignons in een braadpan. Voeg winterpeen en spekjes toe en bak even mee. Voeg stroop toe, daarna bloem en bak ook mee. Haal van het vuur en leg apart.
  3. Bak de vleesblokjes in een paar minuten bruin in een beetje boter. Voeg het ui-spekmengsel toe en roer goed om.
  4. Voeg bier en bouillon toe en laat het mengsel aan de kook komen. Verkruimel peperkoek en voeg toe. Zet vuur laag.
  5. Laat de saus een paar uur sudderen en schep zo nu en dan om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier