- 50 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Spaanse kip met chorizo op tafel.
- Snijd alle groenten en chorizo. Zet alle ingrediënten klaar.
- Doe de kip in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak zonder olie gedurende 5 tot 8 minuten, totdat het vlees goudbruin is. Draai regelmatig om. Neem de kip uit de pan en zet opzij. Giet het vet uit de pan.
- Verwarm olie in de pan en bak uien, knoflook en paprika gedurende 3-4 minuten, totdat de groenten zacht zijn. Doe de kip terug in de pan met paprika, sherry, tomaten, laurierblad en sinaasappelschil. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en stoof 35-40 minuten met het deksel op de pan, totdat de kip goed gaar is. Roer regelmatig.
- Voeg de chorizo en olijven toe. Stoof nog 5 minuten om het geheel goed te verwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe.