Pittige hamburger

Pittige hamburger

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige hamburger is perfect voor de barbecue! Gehakt, ui, knoflook, sambal, chilipoeder en paneermeel worden gevormd tot heerlijke hamburgers. Combineer het met gebakken bacon, Cheddar kaas en een smakelijke kerrysaus en serveer het op een vers broodje met sla. Heerlijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 175 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige hamburger op tafel.

  1. Snipper het uitje en pers de teentjes knoflook.
  2. Doe het gehakt in een schaal en voeg de chilisaus, ui, knoflook, sambal, tabasco, chilipoeder en paneermeel erbij. Meng alles goed door elkaar en maak 6 stevige ballen.
  3. Druk de ballen iets plat zodat een hamburgervorm ontstaat. Bak de hamburgers om en om op een bakplaat of grillpan.
  4. Bak de bacon als de hamburgers bijna klaar zijn. Leg een plakje Cheddar over de hamburgers zodat die kan smelten.
  5. Maak in de tussentijd dat de hamburgers aan het bakken zijn de kerrysaus. Voeg de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder, knoflook en sambal bij elkaar en roer dit goed door elkaar heen. Verwarm de saus gedurende paar minuten en serveer deze warm.
  6. Als de saus en de hamburgers klaar zijn, snijd het broodje open. Leg wat sla op de bodem en de hamburger met de cheddar en bacon erop. Giet een beetje saus overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees