Boerenkoolstamp

Boerenkoolstamp

Smulweb imageSmulweb

Maak deze boerenkoolstamp met pittig geraspte kaas, spekreepjes, sjalot, mosterd en ongeklopte slagroom. Een geweldige combinatie van smaken die deze stamppot extra lekker maken. Bak de spekjes met sjalot langzaam knapperig en meng dit vervolgens door de stamppot.

25 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenkoolstamp op tafel.

  1. Haal het bakje ongeklopte slagroom minimaal een half uur van tevoren uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg hier de boerenkool aan toe.
  3. Voeg na 10 minuten de geschilde aardappels toe en kook alles nog zo'n 20 minuten tot de aardappels uit elkaar vallen.
  4. Giet de pan af en laat het geheel een paar minuten staan met deksel op de pan.
  5. Stamp de aardappels en boerenkool flink door elkaar, terwijl je langzaam de slagroom toevoegt. Voeg ook de pittig geraspte kaas en mosterd toe en mix alles goed samen.
  6. Bak in een hete koekenpan de spekreepjes langzaam knapperig. Voeg als de spekreepjes goed bruin zijn, de fijngesneden sjalot toe en bak kort mee.
  7. Schep de spekreepjes en sjalot uit de pan en laat even uitlekken. Meng ze vervolgens door de stamppot.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Stamppot