Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Boerenkoolstamp op tafel.
- Haal het bakje ongeklopte slagroom minimaal een half uur van tevoren uit de koeling, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg hier de boerenkool aan toe.
- Voeg na 10 minuten de geschilde aardappels toe en kook alles nog zo'n 20 minuten tot de aardappels uit elkaar vallen.
- Giet de pan af en laat het geheel een paar minuten staan met deksel op de pan.
- Stamp de aardappels en boerenkool flink door elkaar, terwijl je langzaam de slagroom toevoegt. Voeg ook de pittig geraspte kaas en mosterd toe en mix alles goed samen.
- Bak in een hete koekenpan de spekreepjes langzaam knapperig. Voeg als de spekreepjes goed bruin zijn, de fijngesneden sjalot toe en bak kort mee.
- Schep de spekreepjes en sjalot uit de pan en laat even uitlekken. Meng ze vervolgens door de stamppot.