- 90 g Cider
- 3 tl Roze Peperkorrels
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel kabeljauw met aardappelpuree en kaas op tafel.
- Doe de ui, kabeljauw, peperkorrels, appel, tijm, zout en cider in een beboterde schotel van circa 900 milliliter. Dek de schotel af en zet het voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160C.
- Giet het visnat af en leng het aan met melk tot 1,5 deciliter. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoorheen. Laat het voor een minuut meekoken. Giet het visnat beetje voor beetje in de pan en verhit het tot de saus ingedikt is (ROUX).
- Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap. Snij de vis in stukken en leg het in de saus met ui en appel. Verwarm het mengsel op een laag vuurtje en schep het in een vuurvaste schaal.
- Maak de puree volgens de instructies op de verpakking en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strijk de puree over de vis en maak er met een vork een patroon op. Strooi kaas eroverheen.
- Zet de schotel voor circa 3 minuten onder een matig warme grill en dien het daarna meteen op. Garneer het af met gesnipperde peterselie.