Bruschetta al pomodoro (met tomaat)

Bruschetta al pomodoro (met tomaat)

Smulweb imageSmulweb

Bruschetta al pomodoro, een eenvoudige en snelle Italiaanse klassieker. Geroosterd brood ingewreven met knoflook en belegd met gekruide tomaten. Garneren met basilicum.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruschetta al pomodoro (met tomaat) op tafel.

  1. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Halveer de knoflook en snijd één helft in dunne plakjes. Snijd 2 blaadjes basilicum in dunne reepjes.
  3. Schep de tomaten om met de in plakjes gesneden knoflook, de reepjes basilicum en 1 flinke el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Gril of rooster het brood goudbruin en knapperig. Dit kan in de oven, grillpan of broodrooster.
  5. Wrijf het warme brood in met de resterende halve teen knoflook en besprenkel met de rest van de olijfolie.
  6. Verdeel de tomaten over het brood en garneer met de rest van het basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bruschetta