Tagliatelle alla bolognese a la giovanni caminita

Tagliatelle alla bolognese a la giovanni caminita

Smulweb imageSmulweb

Deze Tagliatelle alla bolognese a la giovanni caminita is afgemaakt met Parmezaanse kaas en mooi van smaak. Het gerecht vereist wat inspanning, maar het is de moeite waard! Een echte Italiaanse klassieker die iedereen zal bekoren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tagliatelle alla bolognese a la giovanni caminita op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd een kwart van de waspeen en pluk 3 takjes selderij fijn. Neem een braadpan en voeg olijfolie en alle ingrediënten toe. Roer gedurende 10 minuten op laag vuur.
  2. Snijd de resterende waspeen in kleine blokjes. Voeg gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten witte wijn, de blokjes waspeen en tomatenpuree toe en verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatensaus en gepelde tomaten toe.
  3. Hak de basilicumblaadjes en voeg dit samen met bouillon, doperwtjes en de rest van de selderij toe. Laat alles op laag vuur 40 minuten sudderen en roer af en toe door.
  4. Breng 4 liter water aan de kook. Voeg zout toe en kook tagliatelle gedurende 5 minuten tot ze 'al dente' zijn. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Strooi Parmezaanse kaas over het geheel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Sauzen