Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tagliatelle alla bolognese a la giovanni caminita op tafel.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd een kwart van de waspeen en pluk 3 takjes selderij fijn. Neem een braadpan en voeg olijfolie en alle ingrediënten toe. Roer gedurende 10 minuten op laag vuur.
- Snijd de resterende waspeen in kleine blokjes. Voeg gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten witte wijn, de blokjes waspeen en tomatenpuree toe en verwarm gedurende 2 minuten. Voeg dan de tomatensaus en gepelde tomaten toe.
- Hak de basilicumblaadjes en voeg dit samen met bouillon, doperwtjes en de rest van de selderij toe. Laat alles op laag vuur 40 minuten sudderen en roer af en toe door.
- Breng 4 liter water aan de kook. Voeg zout toe en kook tagliatelle gedurende 5 minuten tot ze 'al dente' zijn. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Strooi Parmezaanse kaas over het geheel.