Engadiner nusstorte (notentaart zwitserland)

Engadiner nusstorte (notentaart zwitserland)

Smulweb imageSmulweb

Eenmaal geproefd wil je niet meer zonder: Engadiner nusstorte. Krokant deeg gevuld met zoete karamel en nootjes. Een heerlijke zoete afsluiter van de maaltijd.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Engadiner nusstorte (notentaart zwitserland) op tafel.

  1. Voeg meel, suiker, boter, eieren en zout samen in een deeg - niet te lang, aangezien het deeg door de hitte van de handen bros wordt! Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast afkoelen. Het koude deeg is minder plakkerig en laat zich beter verwerken.
  2. Karameliseer de suiker in een steelpan. Verwarm langzaam om aanbranden te voorkomen. Hak de noten en voeg deze toe. Roer langzaam, zodat alle noten in de karamel zitten. Voeg de room toe. Let op, de hete karamel kan spetteren. Voorkom brandwonden! Laat alles sudderen, ongeveer 15-20 minuten. Laat de noten afkoelen.
  3. Rol 2/3 van het deeg uit en leg het in een ronde bakvorm (een ringvorm is makkelijk). Het deeg moet 2 cm langer zijn dan de rand. Geef de gekoelde noten (lauw) op het deeg en verdeel deze gelijkmatig. Vouw de opstaande rand (2cm) om en bevochtig de randjes met een beetje water. Rol de resterende 1/3 van het deeg uit en plaats deze bovenop. Druk de randjes met een vork aan om een leuk gerild afdruk in de randjes te maken en prik met een vork een paar keer in de deksel.
  4. Bak de taart gedurende een uur bij 160 tot 170 graden. Als de taart niet bruin wordt, verhoog dan de temperatuur iets. Laat de taart afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Notentaart