Appel abrikozentaart met walnotentopping

Appel abrikozentaart met walnotentopping

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke appel abrikozentaart met walnotentopping steel jij de show bij elke gelegenheid. Een zoete traktatie perfect voor bij de koffie of thee. Geniet van de heerlijke smaken van de appels, abrikozen en walnoten.

60 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Speculaaskruiden
  • 200 g Gedroogde abrikozen
  • 50 ml Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Appel abrikozentaart met walnotentopping op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed van de boter, bloem, 125 gram basterdsuiker, koekkruiden en een snufje zout een soepel deeg. Rol in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koeling.
  3. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de helft van de sinaasappelschil, pers de sinaasappel dan uit en schep de rasp, sap, rest van de basterdsuiker door elkaar. Schep dit door de abrikozen en appelstukjes (kan ook een dag van tevoren).
  4. Rol het deeg uit tot een lap van 30 cm doorsnede en bekleed hiermee een vorm, ook de rand. Laat de rest overhangen. Bestrooi het deeg dun met paneermeel. Schep het vruchtenmengsel erin en klap de deegrand terug over de vulling.
  5. Bak de taart in ongeveer 50 minuten mooi goudbruin.
  6. Smelt de abrikozenjam 2 minuten in de magnetron op 400 watt. Bestrijk de taart ermee na het bakken.
  7. Smelt voor de topping de suiker met het appelsap tot het lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor en verdeel dit over de taart. Laat de taart goed afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel