Stifado

Stifado

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke Stifado. Rundvlees, sjalotten, tomaten, kruiden, azijn, en knoflook laten zich prima combineren. Het geheel lekker stoven en op smaak brengen en de saus binden met tomatenpuree. Serveer de stoofpot van Stifado in een bord en geniet ervan.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Rundvlees
  • 150 g Kruidenazijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stifado op tafel.

  1. Pel de sjalotten schoon maar laat ze heel. Snijd het rundvlees in grote brokken (4 cm).
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Kneus de knoflook en hak deze fijn.
  3. Verwarm de olijfolie en braad het rundvlees snel mooi bruin. Voeg de sjalotten toe en braad deze, op een matig vuur, even mee. Blus het af met de keukenazijn en de tomaten. Voeg de kruiden toe en doe er water bij zodat alles mooi onderstaat. Breng dit alles aan de kook en plaats het vervolgens op een petroleumstel en laat het lekker gaar stoven in minimaal 2 uur (langer mag, het wordt er alleen maar lekkerder door).
  4. Voeg tegen de tijd dat je het gaat serveren de tomatenpuree toe om de saus een beetje te binden.
  5. Maak de saus daarna op smaak met peper en zout of een bouillonblokje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Stoofpotje