Gebraden fazant

Gebraden fazant

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke wijnsaus met een hint van citroen maakt de gebraden fazant lekker fris. Lekker met wat aardappelen en groene groenten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Fazantfilet
  • 1 el Jumbo Tijm
  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Gebraden fazant op tafel.

  1. Verzamel alle ingrediënten voor de jus, inclusief het braadvet van de fazant, nek, maagje, lever en hart (indien beschikbaar), sjalot, tijm, laurierblad, geplette zwarte peperkorrels, madera, gevogelte fond, boter en citroensap.
  2. Haal de fazant uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak eventueel de nek, maagje, lever en hart tot bruin en krokant.
  3. Voeg de sjalot toe en bak tot glazig.
  4. Voeg de madera toe en laat op middelhoog vuur de alcohol verdampen terwijl je de aanbaksels van de bodem los schraapt.
  5. Voeg de gevogelte fond toe en laat het zachtjes 15-20 minuten koken, zodat alle smaakstoffen goed vermengd zijn en er een wat ingekookte jus ontstaat.
  6. Zeef het vocht en doe het terug in een juspannetje. Schep het meeste vet dat boven op de jus drijft met een lepel af.
  7. Breng de jus aan de kook en monteer het met boter tot het iets gebonden en glanzend is. Breng verder op smaak met een paar druppels citroensap.
  8. Snijd de boutjes van de fazant, snijd de vleugels af met wat borstvlees erbij en snijd langs het borstbeen de twee filets vrij.
  9. Verdeel de boutjes, vleugels en filets over twee warme borden.
  10. Schep wat jus over het vlees en serveer de rest van de jus apart erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte