Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip met peren en blauwe kaas op tafel.
- Spinazie eventueel wassen en goed drogen. Peterselie fijnhakken. Ui fijnsnipperen. Blauwe kaas verkruimelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kipfilets droog en bestrooi rijkelijk met zout en peper uit de molen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote ovenbestendige pan (eventueel braadslede), bak de filets in ± 3 minuten aan alle kanten goudbruin. Zet de pan in de oven en laat de kip 15 minuten doorgaren, wel af en toe keren.
- Schil de peren, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes. Verkruimel de blauwe kaas.
- Verhit in de hapjespan 1 eetlepel olijfolie, fruit hierin de ui snippers tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe, schep goed om en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
- Houd het spinaziemengsel warm in een ovenschaal en leg er de kipfilets op.
- Zet de pan met de kippenjus op het vuur, voeg eventueel een scheutje olijfolie toe. Bak hierin de perenplakjes, voeg de appelazijn toe en laat zachtjes doorpruttelen tot ze goed warm zijn. Meng er de peterselie doorheen.
- Verdeel de perenplakjes over de kipfilets en bestrooi met de blauwe kaas.