Penne met salami en rucola

Penne met salami en rucola

Smulweb imageSmulweb

Rucola, salami en penne: een heerlijke combinatie! Deze kruidige pasta met salami en rucola is zó gemaakt: in nog geen twintig minuten staat-ie op tafel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Penne met salami en rucola op tafel.

  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Snijd de rode uien in (niet te) dunne partjes.
  3. Snijd de salami over de lengte in tweeën en de twee helften vervolgens in plakjes van ongeveer 5mm. Snijd de gedroogde tomaten over de lengte in tweeën of drieën en laat uitlekken.
  4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden rode uien licht op. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de salamiplakjes toe en verwarm een halve minuut mee. De salami moet nét nat worden in zijn eigen vet, maar mag niet bakken. Haal de koekenpan van het vuur.
  5. Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing in een grote pan en giet af. Zet het vuur laag zodat de pasta warm blijft.
  6. Doe het salamimengsel en de uitgelekte pomodori bij de pasta en roer goed door. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe.
  7. Doof het vuur, voeg de rucola gelijkmatig toe, roer door de pasta zodat het wel nat wordt, maar niet verwarmt en juist fris en knapperig blijft. Verdeel snel over diepe borden en zet op tafel neer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Sla Rucola