Zelfgemaakte aioli

Zelfgemaakte aioli

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte aioli waan je jezelf even in mediterraanse sferen. Volg de instructies goed op en maak deze heerlijke saus voor bij jouw gerechten. Snijd een teentje knoflook fijn en roer dit erdoor om er aioli van te maken.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte aioli op tafel.

  1. Splits het ei en doe de dooier in een kom. Zorg dat het ei op kamertemperatuur is. Voeg een snufje zout, mosterd en azijn toe en roer goed door elkaar.
  2. Voeg al roerend geleidelijk 2/3 van de olie toe. De olie bepaalt de dikte van de mayonaise. Voeg yoghurt toe en bepaal vervolgens hoeveel olie er nog bij moet om de gewenste dikte te krijgen.
  3. Nu heb je heerlijke mayonaise. Snijd een teentje knoflook fijn en roer dit erdoor om er aioli van te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen