Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Appelkruimeltaart met amaretto en amandelspijs op tafel.
- Was de rozijnen en giet de amaretto erover. Laat dit een tijdje (liefst een nacht) intrekken.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes. Meng de geleisuiker door de appelschijfjes. Snij de amandelspijs in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een keukenmachine of met een mixer bloem, zout, bakpoeder, suiker, amandelspijs, amandelessence en zachte boter door elkaar tot kruimeltjesdeeg ontstaat.
- Verdel 3/4 van het deeg over de bakplaat en druk het aan tot er geen gaatjes meer te zien zijn. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs eroverheen. Verdeel de geweekte rozijnen in amaretto en eventueel amandelschaafsel over de taart. Strooi het resterende kruimeldeeg over de appelschijfjes.
- Bak de taart in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Daarna moet de taart in het midden van de oven geplaatst worden en nog eens 15-20 minuten bakken. Het deeg moet een goudbruine kleur krijgen.