Osso bucco stoven op zn italiaans

Osso bucco stoven op zn italiaans

Smulweb imageSmulweb

Een stevig Italiaans gerecht: Osso Bucco gestoofd in tomaten, knoflook en witte wijn. Kalfsschenkels met bloem bestrooid en gebakken tot goudbruin met uien. Stoof alles 1,5 uur. Geserveerd op een bedje van spaghetti of spaghettini.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Osso bucco stoven op zn italiaans op tafel.

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein. Dit kun je gerust met behulp van een staafmixer of keukenmachine doen.
  2. Kruid de kalfsschenkels met zout en peper. Doe de bloem in een bord en wentel de kalfsschenkels door de bloem.
  3. Verhit de boter met wat olijfolie (zo bereik je optimale hitte in de pan) en bak hierin de schenkels aan beide kanten op hoog vuur bruin. Snijd de ui in ringen en voeg toe. Fruit de uien even 2 minuten mee.
  4. Doe dan de wijn, de tomaten en de knoflook erbij. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 1 1/2 uur stoven.
  5. Serveer bijvoorbeeld op een bedje van spaghetti of spaghettini. Neem een ruime braadslede, vul deze tot de helft met spaghetti en schep de osso bucco eroverheen. Laat de randen een beetje vrij van de saus. Zo heb je een prachtig buffetgerecht waar je gasten graag nog eens voor terugkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje