Parelhoen in rode wijnsaus

Parelhoen in rode wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Parelhoen in rode wijnsaus is de perfecte weekendmaaltijd. Stoof het parelhoen langzaam tot het zacht en mals is. Voeg champignons toe en serveer de stoof met brood. Bon Appétit!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 Suprême van parelhoen
  • 0.1 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Parelhoen in rode wijnsaus op tafel.

  1. Bak de spekblokjes uit in olie en haal ze uit de pan.
  2. Voeg boter toe en bak het parelhoen mooi bruin aan alle kanten en haal het uit de pan.
  3. Fruit de uien en knoflook tot ze glazig en zacht zijn.
  4. Voeg de wortel, selderij en het spek weer toe aan het uien-mengsel en bak even mee met laurier, tijm en oregano.
  5. Voeg de wijn en fond toe aan het mengsel en breng aan de kook.
  6. Doe het parelhoen in een stoofpan en voeg het groentemengsel toe.
  7. Stoof gedurende 2-3 uur tot het zacht is. Voeg een half uur voor het klaar is de champignons toe.
  8. Garneer met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen