Bitterkoekjes tulband met abrikozen

Bitterkoekjes tulband met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Deze bitterkoekjes tulband met abrikozen is een feestelijke verassing voor bij de koffie of thee. Het is een luchtige tulband geworden, vol met zoete stukjes abrikoos en knapperige bitterkoekjes. Top het af met een sinaasappel glazuur voor dat extra beetje smaak.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bitterkoekjes tulband met abrikozen op tafel.

  1. Week de abrikozen 10 minuten in 100 ml sinaasappelsap.
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop intussen in een kom met de handmixer de boter tot een romige, bijna witte massa.
  3. Voeg de cakemix en de eieren toe en klop het mengsel nog 4 minuten tot een luchtig beslag.
  4. Spatel de abrikozen met het vocht en de bitterkoekjes luchtig door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet de vorm op het rooster een richel onder het midden in de oven en bak de tulband in ca. 1 uur goudbruin gaar.
  6. Laat de tulband 10 minuten op een rooster afkoelen. Leg een platte schaal op de vorm. Keer ze samen en laat afkoelen tot lauw.
  7. Roer in een kom de poedersuiker met 2 eetlepels sinaasappelsap tot een stevig en glanzend glazuur. Bestrijk de tulband met het glazuur en laat het nog 30 minuten stevig worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Koekjes Abrikozen Bitterkoekjes