- 100 ml Sinaasappelsap
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Bitterkoekjes tulband met abrikozen op tafel.
- Week de abrikozen 10 minuten in 100 ml sinaasappelsap.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop intussen in een kom met de handmixer de boter tot een romige, bijna witte massa.
- Voeg de cakemix en de eieren toe en klop het mengsel nog 4 minuten tot een luchtig beslag.
- Spatel de abrikozen met het vocht en de bitterkoekjes luchtig door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vorm op het rooster een richel onder het midden in de oven en bak de tulband in ca. 1 uur goudbruin gaar.
- Laat de tulband 10 minuten op een rooster afkoelen. Leg een platte schaal op de vorm. Keer ze samen en laat afkoelen tot lauw.
- Roer in een kom de poedersuiker met 2 eetlepels sinaasappelsap tot een stevig en glanzend glazuur. Bestrijk de tulband met het glazuur en laat het nog 30 minuten stevig worden.