- 250 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Paddenstoelrisotto met tonijn op tafel.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin alle paddenstoelen 5-7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
- Verwarm de bouillon en houd tegen de kook aan.
- Verhit 1 eetlepel boter in een pan met dikke bodem en voeg de knoflook en sjalotjes toe en bak in 3 minuten glazig. Doe de rijst erbij en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer totdat alle wijn is opgenomen.
- Voeg in delen de bouillon al roerend toe aan de risotto, zodat het steeds goed wordt opgenomen. Dit duurt 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de klont boter, de citroenrasp, de paddenstoelen en tonijnstukjes door de risotto. Laat kort staan, verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met peterselie.