Pittige penne met makreel en tomaat

Pittige penne met makreel en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Een pittig gerecht, deze penne met makreel, tomaat, olijven en sinaasappelrasp. Een heerlijke mix van smaken die als comfortfood op tafel staan. Dit smakelijke pastagerecht maak je eenvoudig in een hapjespan.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige penne met makreel en tomaat op tafel.

  1. Kook de penne in ruim kokend water met een beetje zout in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes. Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2-4 minuten op zacht vuur.
  4. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta nog 2-4 minuten goed door.
  5. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta