Varkensragout

Varkensragout

Smulweb imageSmulweb

Deze varkensragout is heerlijk zacht en vol van smaak. Door de toevoeging van citroensap, Worcestershire saus en bieslook krijgt de ragout een extra dimensie. Perfect voor een kille winterdag of op de camping naast het kampvuur.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensragout op tafel.

  1. Snijd uien en knoflook fijn en halveer de peper en verwijder de zaadjes.
  2. Zet een pan met 4 liter water op en voeg vleesbouillonblokjes, groenten, peper, ui, knoflook, kruidnagels en laurierblad toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 à 3 uur zachtjes koken.
  4. Haal het vlees uit de pan en snijd het klein. Haal de kruidnagels, laurierblad en peper uit de pan.
  5. Mix de bouillon met een staafmixer tot deze fijn en glad is.
  6. Zet een braadpan op en smelt de boter. Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot een glad papje. Voeg ongeveer 2 liter bouillon toe en doe dan de room erbij zonder te laten koken. Voeg ook het klein gesneden vlees en de kleingesneden ham toe en roer goed door.
  7. Voeg nu een beetje citroensap en Worcestershire saus toe. Proef of het op smaak is.
  8. Snipper er dan wat bieslook door en laat de ragout nog 2 minuten zacht opstaan, af en toe doorroeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje