- 4000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensragout op tafel.
- Snijd uien en knoflook fijn en halveer de peper en verwijder de zaadjes.
- Zet een pan met 4 liter water op en voeg vleesbouillonblokjes, groenten, peper, ui, knoflook, kruidnagels en laurierblad toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 2 à 3 uur zachtjes koken.
- Haal het vlees uit de pan en snijd het klein. Haal de kruidnagels, laurierblad en peper uit de pan.
- Mix de bouillon met een staafmixer tot deze fijn en glad is.
- Zet een braadpan op en smelt de boter. Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot een glad papje. Voeg ongeveer 2 liter bouillon toe en doe dan de room erbij zonder te laten koken. Voeg ook het klein gesneden vlees en de kleingesneden ham toe en roer goed door.
- Voeg nu een beetje citroensap en Worcestershire saus toe. Proef of het op smaak is.
- Snipper er dan wat bieslook door en laat de ragout nog 2 minuten zacht opstaan, af en toe doorroeren.