Marmercake met sinaasappeltwist

Marmercake met sinaasappeltwist

Smulweb imageSmulweb

Bak deze heerlijke marmercake met sinaasappeltwist en zet gewoon een lekker kopje thee erbij. Klop de roomboter en suiker op tot het lichter wordt van kleur. Voeg eieren toe en blijf mixen, voeg daarna de creme fraiche toe. Voeg aan de eerste deel rasp en chocoladestukjes toe, en aan de tweede cacaopoeder en een eetlepel water (zo blijven beide beslagen van ongeveer gelijke dikte).

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Marmercake met sinaasappeltwist op tafel.

  1. Klop de roomboter en suiker op tot het lichter wordt van kleur. Voeg eieren toe en blijf mixen, voeg daarna de creme fraiche toe.
  2. Voeg alle bloem met zout en bakpoeder toe en mix snel tot er een vrij dikke beslag ontstaat. Verdeel het beslag in 2 ongeveer gelijke delen.
  3. Voeg aan de eerste deel rasp en chocoladestukjes toe, en aan de tweede cacaopoeder en een eetlepel water (zo blijven beide beslagen van ongeveer gelijke dikte).
  4. Boter een cakeblik en bestuif met bloem. Doe om en om met een eetlepel beide beslagen in het blik.
  5. Bak in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende ongeveer 45 minuten. Test de cake met een houten prikkertje voordat u hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake