Originele griekse bifteki

Originele griekse bifteki

Smulweb imageSmulweb

Originele griekse bifteki op je bord met knapperige rooster-aubergine en heerlijk frisse tzatziki. Ideaal om een mediterraans tintje te geven aan een gezellige zomerbarbecue.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Originele griekse bifteki op tafel.

  1. Snijd de aubergine in plakken en rooster deze in een koekenpan. Snijd het zachte midden eruit en snij dit in kleine blokjes.
  2. Maak de uien schoon en rasp deze grof. Meng alle ingrediënten tot een smeuïge massa. Maak hier kleine "drolletjes" van.
  3. Bak de drolletjes in een pan met olijfolie of rooster ze op de BBQ.
  4. Bij grote hoeveelheden is het handig om ze eerst in de pan rondom bruin te braden en verder gaar te bakken in een ovenschaal in de oven op 175 graden.
  5. Optioneel voor bifteki me tiri: neem feta of andere pittige kaas. Maak een bal van het gehakt, druk deze plat en leg een handje feta of andere pittige kaas in het midden. Rol het gehakt voorzichtig tot een rolletje.
  6. Voor bifteki me tiri: bereid het gehakt verder op dezelfde manier als de "drolletjes".
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees