Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Zelf puddingbroodjes maken? Met dit recept kan het! Banketbakkersroom in een spuitzak en spuiten maar in heerlijke verse broodjes. Bestrooi met wat poedersuiker en je hebt een heerlijk dessert of tussendoortje.

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Puddingbroodjes op tafel.

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  2. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door.
  3. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
  4. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
  5. Snijd de broodjes aan de bovenkant in, tot ongeveer de helft van het broodje.
  6. Doe de afgekoelde room in een spuitzak en spuit in ieder broodje room.
  7. Bestrooi met wat poedersuiker en klaar is je eigengemaakte puddingbroodje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Thee