Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Babi pangang op zn hollands op tafel.
- Kruid het kleingesneden vlees en bak het bruin in een grote braadpan in hete olie (+/- 2 eetlepels).
- Voeg de ui en knoflook toe en laat al roerend op hoog vuur 2 minuten meebakken.
- Roer in een kommetje de suiker, ketjap en sambal goed door elkaar en voeg dit toe aan het vlees. Roer steeds goed door.
- Los in een ander kommetje de tomatenpuree, het bouillonblokje en de stroop op in 250 ml. heet water. Goed vermengen en roer dit sausje goed door het vlees in de pan.
- Voeg als laatste de atjar toe met het sap. Laat alles sudderen op het allerlaagste vuur (eventueel met vlammenspreider eronder) met de deksel iets schuin op de pan. Laat 45 minuten sudderen en blijf in de buurt om regelmatig met een houten lepel te roeren en vocht dat tegen de deksel is aangeslagen weg te gooien.
- Roer, als het vlees gaar is, maizena met water door de saus om deze dikker te maken. Goed doorroeren tot de gewenste dikte is bereikt.
- De volgende dag is het nog lekkerder, als het goed is ingetrokken.