Tomatensalade met gegrilde polenta mozzarella en pesto

Tomatensalade met gegrilde polenta mozzarella en pesto

Smulweb imageSmulweb

Deze tomatensalade met gegrilde polenta, mozarella en pesto is een waanzinnig lekker en vegetarisch gerecht! De polenta wordt knapperig gebakken en samen met de verse tomaten en mozzarella, is het een echte smaakexplosie. Afgemaakt met een lekkere groene pesto, brengt het de Italiaanse keuken naar jouw tafel!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Maismeel voor polenta
  • 40 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 250 g Buffelmozzarella
  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomatensalade met gegrilde polenta mozzarella en pesto op tafel.

  1. Breng het water aan de kook en bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Roer de geraspte kaas door de polenta en stort het geheel op een platte schaal tot een koek van ongeveer 1 cm dik.
  3. Laat de polenta koek afkoelen. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken of stukken. Verdeel deze op een schaal en bestrooi met peper. Besprenkel vervolgens met balsamicoazijn en olijfolie.
  4. Snijd de polenta in driehoekjes en bak deze in de koekenpan met wat olie bruin en knapperig. Je kunt de driehoekjes ook grillen in een pan of bbq.
  5. Verdeel de gebakken polenta over de salade en schep er tot slot wat pesto over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Graan Kaas Sauzen Tomatensalade Polenta