- 200 g Maismeel voor polenta
- 40 g Geraspte kaas Parmezaanse
- 250 g Buffelmozzarella
- 600 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Tomatensalade met gegrilde polenta mozzarella en pesto op tafel.
- Breng het water aan de kook en bereid de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Roer de geraspte kaas door de polenta en stort het geheel op een platte schaal tot een koek van ongeveer 1 cm dik.
- Laat de polenta koek afkoelen. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakken of stukken. Verdeel deze op een schaal en bestrooi met peper. Besprenkel vervolgens met balsamicoazijn en olijfolie.
- Snijd de polenta in driehoekjes en bak deze in de koekenpan met wat olie bruin en knapperig. Je kunt de driehoekjes ook grillen in een pan of bbq.
- Verdeel de gebakken polenta over de salade en schep er tot slot wat pesto over.