Kabeljauw en papillote

Kabeljauw en papillote

Smulweb imageSmulweb

Met Kabeljauw en papillote creëer je een smaaksensatie op je bord. Kabeljauw gevuld met prei, lente-ui en peterselie, besprenkeld met citroengelei en afgeblust met droge witte wijn. Zo lekker heb je kabeljauw nog nooit gegeten!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kabeljauw en papillote op tafel.

  1. Neem een flink stuk aluminiumfolie (zorg dat de vis er ruim in gevouwen kan worden). Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in hele smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze ook in smalle reepjes. Leg het aluminiumfolie voor een deel op een vuurvaste schaal (of bakblik) en vet het in met olijfolie.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg de helft van de prei, lente-ui en peterselie op de helft van de folie. Kruid de kabeljauw met peper en zout. Leg de kabeljauw op de groenten en verdeel de citroengelei over de vis. Verdeel nu de rest van de groenten en de peperkorrels over de vis. Giet een scheut droge witte wijn over de vis.
  4. Vouw het pakket of de pakketjes zo dicht dat er niets uit kan ontsnappen.
  5. Leg het pakketje of pakketjes ongeveer 15-20 minuten in het midden van de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.
eet smakelijk